Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobranoc

Ciszo ciemności,
zimny puchu milczenia
rozkładasz me myśli
na części westchnienia.
Ubijasz, upychasz
pustkę w mym sercu
i patrzysz,
jak lecą wspomnienia
bez sensu.

Bez blasku i w mroku
spoglądasz jak sowa.
Gdzie jestem?
Gdzie patrzę?
Co myślę?
Gdzie się schowam?
Zawężasz mój rozum
i płaczem wspomagasz
i kochasz
i smucisz
w niewiedzy mnie składasz.

I wczoraj,
i dzisiaj
i jutro zarazem.
Przypomnisz mi znowu
co jest mym zakazem.
Bez znaków drogowych
przepuszczasz me myśli.
Zgubione, zniszczone
bez ulgi pozostawione.

I wciąż mnie zamykasz
w swej pajęczej sieci.
I nie słuchasz gdy mówię
i milczysz gdy serce me świeci.

26.01.2010

4515 wyświetleń
45 tekstów
0 obserwujących
  • Myffa90

    7 August 2011, 20:44

    Czytało się naprawdę dobrze i już byłam pod wrażeniem, a tu serce zaświeciło i i przyćmiło cały wiersz. ;)
    Ale ogólnie podoba się.

  • Demonekpaulinka

    19 October 2010, 18:14

    Pięknie napisane!! :))
    Pozwolisz, że skradnę?... ;)

  • Akte

    1 March 2010, 18:06

    Piękny wiersz, jestem pod dużym wrażeniem. Świetnie dobrane słowa i oddane emocje.

    Pozdrawiam

  • NancyAnna

    27 February 2010, 18:07

    wielki podziw ;) piękne te wiersze piszecie

  • Irreel

    27 February 2010, 15:23

    'serce me świeci' chodziło mi o to, że gdy człowiek jest zakochany jego serce promienieje - miłością. Przy tym 'świeci' intensywnie odczuwa uczucia.

  • angelfromhell

    27 February 2010, 15:15

    'serce świeci'. Mogłabyś wytłumaczyć mi tą metaforę?