Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Cisza to pojęcie mi tak odległe …
Tak nieznane …
Tak obce …
Ma dusza ciągle szargana cierpieniem życia,
niszczeje w nieboskłonach, patrząc w przyszłość
nierealnymi marzeniami.

To co odległe nigdy nie zostanie zdobyte.

To co nieznane nie będzie prze zemnie odkryte.

To co obce nie będzie mi dane poznać.

Wszystko tak dziwne
Wszystko tak tragiczne
Wszystko tak nieskalane

A ja w tym wszystkim w rozpaczy tkwię.
Serce samotne broczy zimną krwią, a dusza niespełniona
marzeniami podtrzymuje bezsensowny żywot.

4847 wyświetleń
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!