Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec żywiołów

Ciężkimi goryczy kroplami
przelewa się w nas samotność

Wymykamy się ze swych ramion
jak woda nieokiełznana
z naczyń połączonych obręczy

Idziemy w tym samym kierunku
prostymi równoległymi

Płyniemy z szaleństwa prądem
i nic nas nie powstrzyma
choć wiemy
że się nigdy nie zejdą
dwa brzegi jednej tęczy

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    6 October 2011, 19:15

    Zrozumienie przychodzi... dwa wersy wyżej... ;)

  • Irracja

    6 October 2011, 08:14

    Niezrozumiałe uczucie

    Płyniemy z szaleństwa prądem
    i nic nas nie powstrzyma
    choć wiemy
    że się nigdy nie zejdą
    dwa brzegi jednej tęczy

  • 6 October 2011, 04:24

    :)

  • giulietka

    5 October 2011, 22:51

    Deszcz ma smak Twoich ust
    pieszczotą znajomą mnie dręczy
    słońce zna nas na wskroś
    przekupić chce los barwą tęczy

  • 5 October 2011, 17:42

    Kiedy mówisz o tęczy... milknę. Czekam na swoją. Tą po deszczu, która przynosi ze sobą świeże powietrze. Wiem, że po którejś ulewie wyjdzie. I stanę na niej szczęśliwa, jak statek, który powraca z dalekiej wyprawy.

    Dziś tylko mogę wspomnieć smak, tak mi daleki...