Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kamiennie

Ciężkie marmurowe serca
Tkwią w nas już od lat
Pod luźnymi płachtami
Pozorów i słów
Nie ma nocy ni dnia
By być przestały chwilowo
Choć ciała zimne nasze
Lody pierwszej zimy
Budujemy w sobie
Obrazy własne
Dusz naszych
Na podobieństwo
Ludzi

43 wyświetlenia
2 teksty
1 obserwujący
  • 29 March 2013, 15:50

    No tak...
    Przecież wciąż jest zima, a trawa nie może się odrodzić na nowo...