Menu
Gildia Pióra na Patronite

*

Ciepła łza na policzku
Nadmiar uczucia, Twoja troska…
To bezpieczna przystań dla serca, dla ducha
Cóż chcieć więcej od takiej Miłości ?
Od tego ogromu czystego uczucia,
Który przeszywa ciało na wskroś
Jak fala gorąca z bezmiaru serca.
Cóż więcej od silnego ramienia obok,
Które otacza w razie potrzeby
Od poczucia nienaruszalnej ochrony?
Nic oprócz Ciebie… wszystko jest zbędne
Nawet powietrze jest Tobą
I każda myśl, każde słowo nie są samotne
Wszystko podszyte Twoim istnieniem.
Tylko Ty. Mnie nie ma bez Ciebie…

20 796 wyświetleń
181 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!