Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciemno już.

Ciemno już
Ptaki zakończyły koncert
Księżyc wyszedł na bis
Lecz miasto śpi
Chłodniejsze powietrze
Lżejsze i rześkie
Choć ciężej na powiekach
Sen atakuje człowieka
Sen się budzi
Księżyc dalej stoi
Swoje odstać musi
Nowe przedstawienie już niebawem
Jawa zamienia się w sen
Słońce tym razem wyjdzie na bis
Świtem tuż, tuż przed dniem

https://www.youtube.com/watch?v=02jjoy9mC2c

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    6 June 2015, 23:52

    Dobranoc.

  • krysta

    6 June 2015, 23:51

    ciekawy, ładny wiersz.
    pozdrawiam na dobranoc.

  • M44G

    4 June 2015, 22:37

    Miłych snów.

  • Ragilia

    4 June 2015, 22:12

    Przystanęłam na chwilę...
    Uśmiechu:)