Menu
Gildia Pióra na Patronite

)))(((Już noc.)))(((

Ciemno już noc sen nie chce przyjśc
Znów patrzę w mrok nie widząc nic
Na sercu smutek osiadł złowrogo
Myśli szalone usnąc nie mogą
Dlaczego znowu pytam się ciszy
Nikt inny przecież mnie nie usłyszy
Nic nie rozumiem jak to się stało
Że to co było gdzieś uleciało
Czy deszcz to pada jakby był w zmowie
Każe zapomniec słowo po słowie
W otwartym oknie ze smutkiem czekam
Na podarunek z bardzo daleka
Jak ubrac w słowa co teraz czuję
Gdy krew nie woda w żyłach pulsuje
Dotykam twarzy mokrej od łez
Jak znów przed łzami obronic się
Z nadzieją w sercu sen mnie kołysze
Deszcz nawet zaczął padac już ciszej
Wiem że zatęsknisz jak kwiat do słońca
Kiedy przeczytasz mój wiersz do końca
Bo kiedy minie chwil sto tysięcy
To mnie odnajdziesz w kolorach tęczy
Choc się uśmiechasz gdzieś tam daleko
To łza Ci błyśnie też pod powieką
Wiem tak byc musi nie muszę pytac
Lecz będę tęsknic zawsze gdy znikasz.

109 501 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • ZamoY

    13 October 2012, 16:13

    Wiersz, godny uwagi. Porusza... I daje do zrozumienia, że dopiero gdy kogoś stracimy... Tak na prawdę go docenimy...; ) Gratuluję Pomysłowości! Pozdrawiam!:)

  • Gaia

    12 October 2012, 21:37

    Agnieszko bardzo poruszasz swoimi słowami. Ten wiersz jest bardzo klimatyczny.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • Władysław Andrzej

    12 October 2012, 15:43

    Piękny

  • miramija

    12 October 2012, 10:15

    Ach te nocne tęsknoty... ładnie je ubrałaś w słowa Agnieszko... pozdrawiam :)

  • 12 October 2012, 03:09

    dobrze ze płaczesz ja już nie umiem odebrano mi łzy po raz kolejny standard.... ładny wiersz

  • aloya

    12 October 2012, 00:20

    Tak ...nocą snuje się tęsknota i zakrada się do okna. Miłych snów Agnieszko:))

  • annak

    12 October 2012, 00:15

    ach ta tęsknota...ładnie Agnieszko...dobrej nocy i słodkich snów Agnieszko :)))))