Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pora Dżdżu

Ciemne krople w szyby stukoczą
drugie spływają po policzkach
o tam słychać jak myśli warkoczą
ślizgając się w dołeczkach
a kwas żrący tęsknoty wyżera serce
i myśli natrętne
Czy myślisz że to uczucie jest piękne?
A dusze tak daleko by móc je dosięgnąć
i pozostaje czekać
Na odległość ,która zaczyna topnieć ,mięknąć
i pozostaje czekać
Rozpoczęła się pora dżdżu

987 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!