Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Ciemna nocy,
przyjaciółko zrezygnowanych,
rozgrzewasz mnie do głębi
gwiazdami nieznającymi rozpaczy.

Dzika nocy,
wrogu ułożonych,
zabierasz mnie na spotkanie
z kotem odrzucajacym powinności.

Tajemnicza nocy,
kochanko zagbionych,
uspokajasz mnie dźwiękiem
potoku szczęśliwszego bez celu i przyczyny.

Szlachetna nocy,
pocieszycielko zmartwionych,
orzeźwiasz mój umysł chłodnym powietrzem,
gdy natrętne myśli przepływają.

3018 wyświetleń
45 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!