Menu
Gildia Pióra na Patronite

cichutko

cichutko zacznę ten wiersz..
jeszcze bardziej ciszej od ciszej
ciszej od rosnących drzew..
od płomieni świec..
cichutko ci go zacznę..
tak cichutko,że przy tym szept to HAŁAS NAJWIĘKSZY..
HUK I KRZYK..
FABRYKA I PISK..
cichutko ci go piszę..
cichutko jakbym grób ciszej od czarnej łzy..
siwych włosów..
cichutko ci go skończę..
ciszej od najciszej..
najcichszego uśmiechu..
zakochanego wzroku..
przytulenia..
najcichutko od milczącego telefonu..

dla mojej cyganki..

13 664 wyświetlenia
116 tekstów
19 obserwujących
  • Odchłań

    25 February 2012, 00:45

    i jak ja mam uwierzyć... zaufać na nowo ... powiedz jak mam to zrobić ???

  • giulietka

    23 February 2012, 16:48

    Sza, cicho sza, zbliż się do niej,
    Drga, ledwie drga, blady płomień,
    Podejdź i zanurz się w nią,
    Rryształową i czystą jej toń,
    Zanurz do dna.

    Cisza jak ta...
    Piękny wiersz!