Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cichutko

Cichutko
Odchodzisz w samotności
Cichutko
A jedynym towarzystwem pies sąsiadów
co szczeka nic nie wiedząc
Cichutko
Przykuta do łóżka żelazem starości
Zapomniana przez bliskich
Bo wszyscy pomarli
Odchodzisz
Cichutko
Przyobleczona w ostatnią suknię
Szykując się do drogi ostatniej
I licząc oddechy jesteś gotowa
Cichutko
Już dawno kupiłaś bilet
Na tamtą stronę Styksu
Gdzie wyczekują Cię bliscy
Cichutko
Oczy niemo wpatrzone na biały sufit
Za oknem śnieg prószy biały
Biel ogarnia cały twój świat
A ty bez strachu otulasz się tą bielą
I odchodzisz
Cichutko
Ale czy ktoś czerń żałoby
Założy na Twoje wspomnienie
Czy ktoś odmówi pacierz
I wspomni ostatnie twe westchnienie
Cichutko...

19 729 wyświetleń
184 teksty
34 obserwujących
  • 22 December 2012, 23:07

    Piękny, smutny, ale takim smutkiem który się czyta.....
    A.