Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Ciało z platyny, mam sto twarzy
Zamknięta w sobie, wciąż przygasam,
Na Twoje słowa nazbyt łasa
Z sercem, które tęsknotą żarzy

Oczy otwarte, mam sto ramion
Smutki zamykam w kryształ soli
Wygrałam, biorą co kto woli
Choć jedna jestem, tysiąc imion

686 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
  • Alfa Centauri

    23 July 2015, 20:59

    Lubię taką formę wiersza:)