Menu
Gildia Pióra na Patronite

Autoanaliza

Chyba tęsknię za tobą

c h y b a - brzmi trochę niepewnie
t ę s k n i ę - jakoś tak łzawo
przeliterowane z nagłą uwagą
bledną
są takie obok uczucia
które wymyka się spod kontroli
tu muśnie tam dotknie
ale nie o to

czemu niepewnie
bo nie chcę przyznać lub stwierdzić
choć może to o to samo
lub czemu łzawo
bo słabość przeczy sile
i wcale nie potrzebuję

a może tylko się mylę

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    12 July 2013, 21:57

    Pewność
    hm... to istota wszystkiego, co jest.
    :)

  • 11 July 2013, 12:55

    Z całą pewnością...
    Śliczne. :)

  • Gaia

    17 June 2013, 20:56

    Onejka, ciekawie rozwinęłaś, szerzej niż mój zamysł, ale cieszy mnie takie skojarzenie :)
    Adam, ładny uśmiech :)
    Joasiu, codziennie rozwiązujemy tę samą zagadkę, ale wciąż zagadkę, czyli siebie :)
    Dzięki wszystkim za odwiedziny :)

  • słoneczniki

    17 June 2013, 18:17

    Intrygujący, inny...
    Podoba mi się

  • onejka

    17 June 2013, 11:35

    Ładne, osobiste, ale bliskie mi, często tak łatwo pomylić tęsknotę z przyzwyczajeniem..."a może tylko sie mylę ? "

  • Gaia

    17 June 2013, 10:44

    Miło Dorotko, i to z pewnością :)
    Ciekawe skojarzenie Awatar :)

  • awatar

    17 June 2013, 10:39

    trzeba próbować,
    przypomniała inną autoanalizę

    "Poznałam cię z dzienniki Le Matin
    komendancie łodzi podwodnej
    masz w oczach mgłę
    i męski smutek łagodny ..."