Menu
Gildia Pióra na Patronite

kocham (sprzed lat ...)

chyba kocham
lecz czymże jest miłość
serca zaślepieniem ?
a może słabością chwilową ?
chyba kocham
lecz jak to stwierdzić
jak odróżnić to drgnienie serca
gdy wciąż z niepewności drży ?
chyba kocham
lecz skąd ta niepewność ?
a może to ona mówi
że miłości we mnie nie ma ?
chyba kocham
a może to bajka ?
senne marzenia ?

podałaś mi rękę
poczułem ciepło ukojenia
kocham

tak ...

(1988)

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Gaia

    23 December 2013, 11:39

    Klimatycznie przypomina mickiewiczoską "Niepewność".
    Ładne
    Wszystkiego dobrego :)