Menu
Gildia Pióra na Patronite

6 rozbiór

Chwilę porozmawiał z kobietą
O obcym nazwisku
Zaraz potem uroił
Że jest pierwszym
Nie podpisał
A tak naprawdę
Podpisał volkslistę
Czterdziestu milionom
Znowu marzenie o wolności
Przeminęło z wiatrem
Ostał się ino sznur
Polskość znowu przechowa ksiądz
Ten tak wyszydzany
A najpewniejszy z Polaków
I Bóg w codziennym
Pacierzu Polaka
Póki my żyjemy

Orła wrona nie pokona
Choć pewnie na wiele dziesięcioleci
Układ znowu zamknięty

fyrfle 24.07.2017r.

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    25 July 2017, 23:18

    I z Waris Dirie też rozmawiał, ale prezydent Duda rozmawiał wczoraj z kimś na końcówwkę of

  • RozaR

    25 July 2017, 21:15

    Z tego co rozumiem to mamy Wałęsę który rozmawiał z Orianą Fallaci itp .

  • fyrfle

    25 July 2017, 09:41

    Dziękuję za Wasze komentarze, czego nie rozumiesz Roza? Trochę treść naprawiłem, trochę jest więcej, dosadniej.

  • RozaR

    25 July 2017, 06:12

    Ja niestety nie rozumiem

  • onejka

    24 July 2017, 22:55

    he he