Menu
Gildia Pióra na Patronite

Światło na progu

Chowam się w twoich dłoniach
jak biel opłatka w śniegu

Okruchy chleba Aniołów
tęsknotą spadają z nieba
i świętą pokorą milczenia
klękają na duszy progu

Noc zapali dziś świece
na człowieczeństwa stołach

I nawet serce z kamienia
może być dobre jak chleb
bo Cuda rodzą się tam
gdzie zostawisz otwarte drzwi Bogu

Radosnych Świąt życzę Każdemu z osobna...
M.

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    25 December 2011, 08:05

    Jarku, Anno, dziękuję...
    Niech ciepło wigilijnej nocy, nie opuszcza Was także tego dnia...

  • jarekkozikowski

    24 December 2011, 21:05

    Wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę

  • annak

    24 December 2011, 21:02

    Jest w moim Kraju zwyczaj,że w dzień wigilijny,przy wejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny, najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie
    Cyprian Kamil Norwid

    Dziękuję Madziu i wzajemnie magicznych :)))))

  • giulietka

    24 December 2011, 12:20

    To ja dziękuję i pozdrawiam ciepło Dziewczyny;)