Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kościoły

Chorych nawiedzać,
na katechezie tłukli
pusty korytarz szpitala
a ludzie w kościele

Nasz nowy dom
lewacka tv, reklama
Nowy pomnik Jezusa
kto wypełnia Jego wolę ?

Czy Maria zawsze dziewica
Teologiczna ginekologia
Usta przepełnione dyskusją
Kto nakarmi głodujących

Pielgrzymka za pielgrzymką
Ludziom nie brakuje czasu
Dziadek dźwiga zakupy
Z garbem samotności

Bracia odłączeni
Czytają i czytają
Tę samą książkę
To łatwiejsze
Niż prawdziwe problemy

Za ścianą telefon do radia
Po sto pięćdziesiąt zdrowasiek
Kto pogada z depresją tu
By poszła i nie wracała już

Ci od słusznego
Imienia Boga
Głoszą ewangelię
Szukają zagubionyc owiec
By swoje stado zasilić

Owca w stadzie
Jest baranem
Wolna wola w zborze ?
Serce Bogu, starszym mózg

103 387 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!