Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiełkujące ziarenko piasku

Chodź, opowiem ci o bliznach
wyrytych w kamieniu,
które nikną
wypalone w czasie,
lecz nie rozmywają się w widoczności.

Popatrz. Tu jeszcze krwawię,
żyjąc...
Wciąż tobą.
Zaszytym wewnątrz.

Częściowo nawet udaję,
że nigdy nie byłeś
pustynią,
na jakiej przyszło mi błądzić.

Ale tęsknota wygryza otwory
i pełza po tęczy.
Już wtedy wiem.
Bo zatyka w pół oddechu,
bijąc po oczach...

Więc zagraj na mnie ostatni raz,
nim stanę się twoją fatamorganą.*

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • sand

    19 November 2011, 20:39

    :d

  • 19 November 2011, 20:38

    Tfffu, oczywiście lepiej byłoby gdyby nie. :)
    Uśmiech ~sand. ;)

  • sand

    19 November 2011, 20:37

    hmm...

  • 19 November 2011, 20:35

    Cisza przed burza.

  • sand

    19 November 2011, 20:34

    dadzą radę też ;)
    spokojnie jak na wojnie...

    chociaż ostatnio nie było wojny i spokoju...

  • 19 November 2011, 20:30

    Ja wiem, że dasz radę.
    Pytanie, czy inni to zniosą... ;)

  • sand

    19 November 2011, 20:29

    ;)) dam radę heh

  • 19 November 2011, 20:28

    Nie wiesz, co czynisz... więc lepiej się jeszcze nad tym zastanów :)))

  • sand

    19 November 2011, 20:27

    pozwalaj sobie jak najbardziej ;)

  • 19 November 2011, 20:20

    ~artrysa, ojj... próbuję coś mądrego sknocić, i nic. Tylko cisza i pustka kotłują się we mnie.

    ~No_One_, dziękuję :)

    ~sand, gdybym mogła... okradałabym Cię z fraz, które idealnie wpisują się w klimat. Pozwalam sobie jednak na nieliczne, licząc... że wybaczysz mi moją zuchwałość :)

    Ty zawsze jesteś z wyrazem. A nawet przed.