Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienne pląsanie

choć w duszy mamy jeszcze lato
a w sercach wiosna gości
pragniemy się tak samo
wśród wrzosów szukamy miłości

twój uśmiech nabieram w dłonie
jak wino piję do dna
i serce deszczem przemoczone
zapach dojrzałych owoców ma

niech świat wokół wiruje
a miłość z jesienią tańczy
babim latem cię otulę
na starość nam to wystarczy

3164 wyświetlenia
39 tekstów
16 obserwujących
  • voyage..

    23 October 2012, 01:00

    Ja to jeno wiosną pląsam..hehe..;))

  • 21 October 2012, 09:37

    natura Gosiu natura ,jest nieprzewidywalna niczym Ewa mitomana i świtezianka Adama

  • EmilG

    21 October 2012, 08:26

    Sokratesie, dusza twoja subtelna trafia do mojego zeszytu ;)

    pięknie

  • 21 October 2012, 07:27

    sympatyczne rymy pozdrawiam złośliwość w trójkącie