Menu
Gildia Pióra na Patronite

Espresso

stąpamy po księżycowych łąkach
choć świt zagląda nam w oczy

w pościeli jeszcze pachnie kardamon
a my
spijamy esencję nocy
jak dwie kawy z jednej filiżanki

zamknij cichutko drzwi
nim wyjdziesz za próg naszej szafy

kwiaty nocy są zbyt delikatne
na długie i chłodne dni
byle przeciąg może je zabić
w zbyt chłodne bez twoich szeptów poranki

137 841 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 12 March 2013, 12:30

    Śliczne.
    Znowu... Jak tak możesz? ;)
    Pozdrawiam :)

  • 9 March 2013, 15:54

    Piękne.
    " (...)kwiaty nocy są zbyt delikatne
    na długie i chłodne dni
    byle przeciąg może je zabić
    w zbyt chłodne bez twoich szeptów poranki " - to jest niezwykłe...
    Pozdrawiam.

  • giulietka

    9 March 2013, 14:20

    Niesamowicie piękna puenta, awatar, dziękuję i pozdrawiam również...

    Aniu, miło, że zajrzałaś, dziękuję.

  • Pechowa_

    9 March 2013, 13:33

    Subtelnie bardzo pięknie...

  • awatar

    9 March 2013, 10:15

    w przeciągu codzienności kochankowie gasną jak świece
    pozdr.