Menu
Gildia Pióra na Patronite

Post bez scriptum

Choć na progu serca listopad
miłość puka do drzwi
los wysyła nam listy
palcem na wodzie pisane

czasem całe przesłanie
mieści się w Ps.

całe życie w dwóch słowach
dłoni pergamin drży
jak list na który ktoś czekał
niedokończony testament

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    19 November 2012, 18:56

    Saro, delikatność to też rodzaj siły, zwłaszcza w przypadku nas - kobiet:)
    Dziękuję Ci za obecność i opinię.

  • giulietka

    28 October 2012, 19:47

    ...bo wszędzie jest u siebie, choć czasem nie na miejscu...
    Dziękuję za opinię, Saro.

  • giulietka

    27 October 2012, 22:09

    Xav, mam nadzieję, że Ty też jeszcze nie powiedziałeś ostatniego słowa, miło Cię tu spotkać;)

    Wiolu, cudowną myśl przemyciłaś w swoim komentarzu, cieszę się mając ją pod moim wierszem, dziękuję;)

    Aga, słowa są czasem bezradne wobec nawałnicy uczuć.
    A co do wierszy, to jest to uczucie odwzajemnione, z tym, że ja wolę Twoje;)

    Miłego wieczorku Wszystkim;)

  • eskimoska86

    27 October 2012, 19:36

  • giulietka

    27 October 2012, 18:28

    Czasem łatwiej bez...
    Dziękuję Ewo, pozdrawiam również.

  • giulietka

    27 October 2012, 17:40

    Dziękuję, że tak często tu zaglądasz Joanno.
    Pozdrawiam ciepło w śniegowy wieczór;)

  • słoneczniki

    27 October 2012, 17:34

    Cudowny wiersz...