Menu
Gildia Pióra na Patronite

Schody

Choć moje życie to schody
Choć nie jestem stary ani za młody
To dobrze o tym wiem
Że śmierć ostatnim mym piętrem

I im wyżej idę tym łatwiej
I im wyżej tym czuje się starzej
Choć to dziwne, że łatwiej
A zmęczony bardziej

To przynajmniej Ty dla mnie
A dłoń Twa poręczą się stanie
Lecz jest jeszcze słowo Twe
Co spoczynkiem jest dla mnie

https://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    24 August 2012, 17:43

    Dziękuje Ewo.

  • M44G

    22 August 2012, 21:07

    Miło mi z tego powodu Mario.

  • miramija

    22 August 2012, 21:05

    Mądry, dojrzały tekst... bardzo mi się podoba...

  • M44G

    22 August 2012, 20:41

    Dziękuje Beatko.

  • Gaia

    22 August 2012, 20:39

    Wiele w Twych słowach wiary i pokory dla nieuniknionego.
    Jak wędrowiec, który posiadł mądrość i już wie.
    Piękne słowa i muza.

  • M44G

    22 August 2012, 18:38

    Ciszy mnie to bardzo, że tak myślisz Joanno.

  • słoneczniki

    22 August 2012, 18:36

    Ładne...

  • M44G

    22 August 2012, 18:30

    :) Pozdrawiam Maju.

  • Insomniaa

    22 August 2012, 18:28

    ładne, takie subtelne , delikatne a jednak dosadne.