Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Tajemniczy~

Choć mijały długie lata,
On nadal o niej marzył.
Najpiękniejszą kobietę świata,
Pokochać się odważył.

Oddał jej swe całe serce,
Swą duszę jej powierzył.
Upadając na jej ręce,
W szczęście swe nie wierzył.

Zatracił się w miłości,
Przegrał swe cenne życie.
Dziś dąży do upadłości-
Lecz kiedyś był na szczycie...

3793 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
  • 17 June 2010, 15:39

    Bo zabrakło sceptyzmu w miłości
    i za długo żyłeś w samotności.
    Przyszło uczucie - wziąłeś je w ciemno.
    A mogłeś przecież być z tamtą lub ze mną? ;)