Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęśliwa ósemka

Choć jesteś gdzieś tam daleko,
za ośmioma milami szczęścia.
Myślę o Tobie osiem razy częściej,
niż pomieścisz w swojej głowie.

Głupota wzięła mnie w ramiona.
Cieszę się w samotności,
a mogłoby to być do Ciebie, wiem
zbyt wczesna godzina na wyznania.

Pamiętam, co często się nie zdarza.
Chciałeś kilka słów ode mnie.
Napiszę zapobiegawczo osiem,
by nie opuściło nas szczęście.

-Milka rozpuszcza się w ustach
dwa razy częściej-
i dodam cztery od siebie
- gdy myślisz o niej.

_______________________________
dedykowana ciepła klucha
szybko nabazgrana
~Tobie~

24 649 wyświetleń
261 tekstów
49 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!