Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaćmienie księżyca czyli księżyc w cieniu.

chociaż gwiazd nie lubię a niebo mnie nie oczaruje
chociaż sam z sobą spędzam noce długie
nie proś mnie więcej przy świetle księżyca
bym Cię przytulał i głaskał tam gdzie kamienica
niech gwiazdy nie spoglądają a koty nie chodzą
po dachach i drogach gdzie twoje twarze stoją
bo myśli w mej głowie obracają się mozolnie
dokoła ciebie bo tak Ci jest przystojnie
jak ten satelita na niebie nie jestem ci wrogi
ja nie z tych co wsadza ręce między nogi
chce cię obdarzyć pełną swobodą
bo dziś księżyc będzie naszą ostoją
dziś krzyk jutro lęk dziwne to uczucie
dzisiaj ciebie widzę jutro się zachwycę
wszystko jedno bo pije dziś z księżycem
a po jutrze za rękę cię uchwycę

10 417 wyświetleń
118 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!