Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień

Chociaż dzisiaj jest mój dzień,
ja w nim widzę tylko cień.

Jakby ktoś w tym cieniu stał
i na sobie kaptur miał.
I choć chciałbym ujrzeć coś,
wciąż tam stoi dziwny "Ktoś",
który nagle brodę wznosi
i swym wzrokiem o coś prosi.
Nie czekając na te słowa,
z moich ust wychodzi mowa.
Patrząc prosto w oczy Cienia,
wykrzykuje dźwięk spaczenia:

"Chociaż dzisiaj jest Twój dzień,
Ty w nim widzisz tylko cień!"

1162 wyświetlenia
17 tekstów
0 obserwujących
  • zapach_bzu

    31 October 2017, 18:13

    Ciekawy tekst ;)