Menu
Gildia Pióra na Patronite

A JEDNAK KOCHANIE...

choć gwiazd na niebie miliony
i nieodkrytych galaktyk
nieprzemierzonych światów
i nieznanych granic
to jedno jest prawdziwe
to moje dziś uczucie
jeszcze małe ,maleńkie
w zalążku, a jednak
kiełkujące gdzie w duszy i w sercu
tak małe jak embrion
jak ziarenko piasku
i choć tak niewidoczne
tak mikroskopijne
to jest
bo je czuje
bo stuka w moim sercu
bo spać nie daje
myśleć nie przestaje
bo może go być nie powinno
a jednak jest
daje znać o sobie
i nie zapomni
nie potrafi
jest i już
a
kiedy urodzi się naprawdę
i zostanie odwzajemnione
to będzie najpiękniejszy dzień w moim życiu......

3057 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
  • 3 February 2017, 18:38

    Piękny :).