Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ponad ból

Choćbym dał ci miliony.
Wskrzesił wyobraźni demony.
Bezkresna świadomość ma róża.
Choćbyś tworzyła tu cuda.
Upada z wysoka obłuda.
Wskrześ prawdę na mym grobie.
Nim zatracimy się w sobie.
Kosmos zaklęty w ziarenku.
Wielka bitwa na małym okienku.
Jestem otchłanią ciemności.
Odwiecznym przebłyskiem jasności.
Serce ślepe na miłość.
Niech Bóg leczy dolegliwość.
Gdziekolwiek się spotkamy, nasze rany pokochamy.
Niezliczone oblicza światłości.
Niewidzialni dla kwiatów westchnień swych miłości.
Przeminą znaki wyryte na kamieniach.
Krew spływa po głowach, oczach i cieniach.
Jutro, sztuczne serce się wzruszy.
Jestem do końca waszych katuszy.
Jam martwy dla twej duszy.

77 684 wyświetlenia
1181 tekstów
23 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!