Menu
Gildia Pióra na Patronite

.... Cię

chciałem uczucia
na papier przelać
lecz słów tak pięknych
znaleźć nie umiałem
by wyrazić coś tak prostego
i trudnego zarazem

by miałkie nie było
frazesami nie trącało
tylko dla ciebie
było przeznaczone
lecz kolejne kartki wyrzucałem
bo tak nieznośnie
błahe te strofy się zdawały

i gdy już zwątpiłem
na pustą patrząc kartkę
dwa słowa nań napisałem
i światło lampki zgasiłem
a one
mimo ciemności świeciły
bo całą prawdę
w nich zawarłem

/2000/

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 25 March 2012, 22:46

    dzięki :)))) i nic więcej nie rzeknę :PPP

  • giulietka

    25 March 2012, 10:05

    choć kartka już spłowiała
    a los znów gasi światło
    tamte słowa lśnią nadal
    a inne przy nich blakną

    We mnie też coś zaczęło odtajać przez Twoje wersy Adaś...

  • słoneczniki

    25 March 2012, 10:03

    a one
    mimo ciemności świeciły

    Czasem tak trudno wyrazić nam swoje uczucia.
    Szukamy pięknych, doniosłych słów. Boimy się, że to jedno to zbyt mało, gdyż spowszedniałe - często zbyt pochopnie wypowiadane, będące przecinkiem staje się pustym zwrotem.
    Tylko utkane prawdziwym uczuciem nabiera niesamowitości i magii...

  • Leeni

    25 March 2012, 09:53

    Piękny...aż serce drgnęło.