Menu
Gildia Pióra na Patronite

smaki - kwaśny

chciałem pobiec
na wprost tak przed siebie
byle do przodu

nie potrafię jednak butów założyć
na dziurawe skarpetki przeznaczenia

chociaż to nic trudnego przecież
musiałem zostać z nadzieją

-a ona taka płocha

daleka od nieba
i ptaków ścigających się z wiatrem
wysoko

tęsknota boli
w tym samym miejscu

5441 wyświetleń
25 tekstów
13 obserwujących
  • Xavier.

    16 June 2014, 17:25

    Dziękuję;)

  • wdech

    15 June 2014, 23:46

    świetne !

  • Xavier.

    15 June 2014, 21:00

    Pięknie dziękuję Danusiu
    Dobrej nocy życzę;)

  • dana1596

    15 June 2014, 12:08

    :) gdyby tak jeszcze zdanko o cytrynie...ale wiersz piękny

  • Xavier.

    15 June 2014, 10:38

    Krysiu, Haniu...dziękuję pięknie za opinie..są cenne
    Pozdrawiam miło w niedzielę;)

  • czarna mamba

    15 June 2014, 10:37

    no no chyba każdy z nas musi choc raz popisać o smakach hihi też podobne mialam ..fajnie sie czyta :)

  • krysta

    15 June 2014, 10:35

    Wspaniały wiersz...kolejny smak , a jakże niezwykły...
    Pozdrawiam Xavier w niedzielę :)

  • Xavier.

    15 June 2014, 10:34

    Dziękuję serdecznie Elu..
    Miłej niedzieli życzę;)

  • Naja

    15 June 2014, 10:03

    Rozsmakowałam się w Twoich "smakach" Xavier.
    Dla mnie, niezwykle wymownie i trafne ukazane. Pozostawiają wrażenie...

  • Xavier.

    13 June 2014, 20:03

    Tak Krysiu, są to rozważania na ważne tematy..pięknie dziękuję za Twoją opinię..
    Pozdrawiam miło wieczorem;)