Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałem napisać o Tobie
Kolejny wiersz
Nie mogłem znaleźć słów
Spytałem się więc gwiazd

Lecz one zawstydzily się
I schowały pośród nocy
Bo przyćmił je blask
Twoich pięknych oczu

Chciałem napisać o Tobie
Jak słodki jest Twój dotyk
Zapytałem więc wiosenny
wiatr
Lecz ten uciekł zazdrosny
O aksamit Twoich dłoni

Chciałem opisać ust
Twych słodki smak
Spytałem więc kwiaty
O tajemnicę nektaru
Lecz zwiędły z zazdrości

Zapytałem słowika
O Twój słodki śpiew,
Gdy nucisz pod nosem
Lecz uciekł w gęsty gaj
Zazdrosny o piękniejszy głos

Pisze więc proste słowa
Bez rymu i polotu
Bo znikąd podpowiedzi
Jak w słowa
Zamienić Twój urok

https://www.youtube.com/watch?v=JmfOzFzYumo

103 016 wyświetleń
1194 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    13 April 2015, 18:55

    Jak widać brak pomysłu też może być inspiracją, myślałem, że taka poezja nie podoba się już na tym portalu
    Dziękuję za miłe opinie i pozdrawiam wszystkich

  • Nikaaaa

    13 April 2015, 17:59

    piękny wiersz
    pozdrawiam ;)

  • nicola-57

    13 April 2015, 15:07

    pytania stawiane naturze i zaskakujące, poetyckie odpowiedzi.
    czy można piękniej opisać, to co czujesz? Znakomity wiersz.
    Serdeczności :)

  • 13 April 2015, 09:26

    Uroczo.