Menu
Gildia Pióra na Patronite

piosnka o niemiłości

chciałem dać Ci kilka chwil
ukraść z życia dla szczęścia
pobiec po fal grzbietach
na koniec dnia, ku gwiazdom nocy

nie pytając o nic
nie szukając wczorajszego dnia

życie nieraz dało mi w pysk
niebo zasłało ciężkimi chmurami
biegłem deszczowym mrokiem
kolejny goniąc dla ciebie świt

nie pytając o nic
nie szukając wczorajszego dnia

krople w szklance zwilżają dno
za mało ich by iść spać
upojony zapachem starych zdjęć
szukam śladów milczących słów

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Cris

    18 September 2016, 11:40

    ładnie brzmi