Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez Siebie.

Chciałem być silny
tak, chciałem być
chciałem rozumieć
i być zrozumianym
pragnąłem miłości
romantycznej
lecz...
doznałem jedynie
romantyczne
serca złamanie...

Chciałem być...

Silny?

Na przekór sobie
czy innym?

A jeśli łzę uronię
jest to słabość?

A jeśli ta łza...
przez otwarte oko wypłynie
na uniesionej głowie
ku światu

Jest to siła?

81 586 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Insomniaa

    31 March 2013, 19:06

    przeszywający swym smutkiem i przejęciem wiersz.
    bardzo doceniam tego typu utwory.
    pozdrawiam.

  • Kamila 6

    30 March 2013, 16:06

    Każdy, chociażby najsilniejszy człowiek prędzej czy później pęka. Łzy są oznaką człowieczeństwa. Dowodem, że jeszcze coś czujemy.

  • maria_anna

    30 March 2013, 00:09

    Łza nie musi być oznaką słabości.