Menu
Gildia Pióra na Patronite

zasady

Chciałem być dla Ciebie
wodopojem światła
którym ugasisz nienasycone pragnienie mroku
ale zamiast Cię rozświetlić
sam popadłem w ciemność.

I tak straciłaś na mnie resztę szacunku
kiedy stałem się taki jak Ty.
Zagubiony w grzechu
pełzający na brzuchu
wśród prochu zasad po których przeszłaś.

Zamiast przewodnika niewolnik
Skazany na niepokój
szukam już tylko zaspokojenia
z nadzieją w rozszczepionym języku
na drogę powrotną do źródła.

Wciąż wierzę w tę jedną
która nas z(a)wróci
na dobre, ku sobie
...w Nim.

maj 2015

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    3 August 2015, 16:51

    dziękuję Eneido... pozdrawiam :)

  • Eneida

    2 August 2015, 08:37

    BĄDŹ :) co bądź zasady trzeba mieć wówczas łatwiej znaleźć tę właściwą/jedyną.
    Życzę tego Tobie, sobie - NAM! :)
    Tradycyjnie pozdrawiam i miłego dnia życzę pięknie piszący Odysie... :)