Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziś

Chciałbyś nie znać mojego imienia
zdjąć z siebie
zakopać płaszcz wspomnień

w listopadzie jestem w deszczu
dotyka
przesiąka nawet parasol
mgła to bardziej jak oddech

chodzisz teraz w pośpiechu
taka monotonia kolorów

wcale nie chce za tobą tęsknić
dziś widzę więcej
zostaneę tu gdzie stałam.

16 113 wyświetleń
129 tekstów
38 obserwujących
  • Adnachiel

    3 November 2017, 08:29

    Bardzo mi się podoba.
    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam :)