Menu
Gildia Pióra na Patronite

silniejsza niz przyjaźń

chciałbym ci powiedzieć
jak bardzo cię kocham
w ciszy maków polnych
w różanych obłokach
w dzień słodki co serca
układa w niebiosach
w noc
co gwiazdy szeptem utula
w włosach

chciałbym słów urodą
przepleść barwny taniec
spleciony w sznur malin
korowód motyli
w zakamarkach ciszy
powiedzieć jak bardzo
brak mi
twoich marzeń
i tej właśnie chwili

pod ognistym deszczem
błogich pocałunków
w głuszy płatków róży
w rosie słów miłości
ciepły oddech uczuć
przykładam
do serca
i drżący na ciele
zapraszam ją w gości

ofiaruję radość
silniejszą niż przyjaźń

43 930 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
  • jarekkozikowski

    15 January 2013, 19:43

    dzięki wielkie pozd

  • scorpion

    14 January 2013, 23:29

    Piekne, choc koncowka pewnie dla niektorych kontrowersyjna.