Menu
Gildia Pióra na Patronite

przezroczysty

chciałam opisać ci niebo
i ciszę na moim brzegu
ale tej nocy zły wiatr
zgasił w źrenicach mi gwiazdy
i słowa drżą jak pochodnie

otuliłam się szczelnie
w moją granatową samotność
i czekam

nikt nie wie ile słońc
muszę w dłoniach zatopić
zanim wrócę tu szeptem
i znowu skradnę ci oddech

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • nicola-57

    31 August 2015, 20:10

    bdb

  • mill

    30 August 2015, 12:15

    ...szept przedostanie się wszędzie ;)....

  • giulietka

    30 August 2015, 12:03

    Arti, ciiii, bo się wyda, jaki ze mnie śpioch;)
    Elu, to pomówienia, może czasem ciśnienie komuś podniosę, ale to niechcący:)
    Miło Was tu spotkać przy drugiej kawie, słonecznej niedzieli!

  • Naja

    30 August 2015, 10:05

    Ja także zaglądam:-) Ponom zabierasz oddechy, we mnie zapierasz.
    Wersy, które urzekają, pobudzają wyobraźnię, wzbudzają zadumę.
    Nie można nie zaglądać, bo to byłaby strata...
    Miłego dnia Wszystkim :-)

  • 30 August 2015, 09:51

    Wpadam trochę jeszcze połypać, skoro wcześniej zasnęłaś w trakcie. ;)
    Miłego dnia Wam życzę. :))

  • giulietka

    30 August 2015, 09:37

    W takim razie dziś pomilczymy przy kawie...
    No chyba, że wpadnie Arti i jak to smok puści parę... ;)
    Dobrego dnia, M. Uściski:*

  • Adnachiel

    30 August 2015, 09:25

    Witaj M. :)
    Ja się nie wyspałem, to fakt. Pisałem wiersz od nowa, ale rano stwierdziłem, że jednak nic z tego nie będzie.
    I trzeba poczekac aż mnie natchnie :)

  • giulietka

    30 August 2015, 08:35

    Dzień dobry, Panowie, wstawię wodę na kawę, bo chyba się nie wyspaliście tej nocy?;)

  • 29 August 2015, 21:14

    Chyba przesadziłem z łypaniem... Madź, żyjesz?... ;)

  • Adnachiel

    29 August 2015, 21:10

    Hahaha!
    Dajecie czadu :D