Menu
Gildia Pióra na Patronite

lenno

chciałam opisać ci burzę
i deszcz
i ciszę po burzy
czerwoną ścieżkę za domem
i linie papilarne
odbite mimochodem na trawie

ale rwą mi się słowa
sypią się płatki wspomnień

zbieram więc sny nad rzeką
otulam szeptem łąki
i na progu tęsknoty
jak jałmużnę kładę

https://www.youtube.com/watch?v=2rb0q7qtSVM

137 908 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • nicola-57

    16 July 2015, 22:05

    Z burzy i tego, co dalej, nad rzekę idę...na łąkę patrzę, czytam wiersz...
    do miłego:)

  • giulietka

    16 July 2015, 15:37

    Beti, rzeka uczuć często wychodzi z brzegów... dzięki za odwiedziny;)
    Cris. dziękuję, pozdrawiam;)

  • Cris

    16 July 2015, 15:28

    Piękne wersy.
    Pozdrawiam :)

  • Gaia

    16 July 2015, 11:33

    rzeka burzliwa towarzyszka
    zabrała chwilę utkaną ze słów
    :)

  • giulietka

    16 July 2015, 11:10

    heh, mam oczy dookoła głowy, dzięki Dori;=)