Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Dar losu~~


Chciałabym uciec gdzieś przed sobą
Od swoich myśli swoich pragnień
To nie jest wcale takie łatwe
Zbyt wiele pytań wśród zagadnień

Uciec lecz dokąd trudna sprawa
Bo tam gdzie ja-tam myśli moje
Czasem bezbronne i dziecinne
Lecz zawsze walczyć chcą o swoje

Są przeznaczeniem mego życia
Gdyż ich nie mając nic nie znaczę
Są darem losu mej historii
Tak sobie właśnie to tłumaczę

Więc myślom chyba dam swobodę
Niech są swawolne jak ma dusza
Bo najważniejsze jest to właśnie
Że mnie do tego nikt nie zmusza.

109 500 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    31 October 2013, 21:28

    Och te myśli potrafią nam zatruć czasem życie, ale Tobie życze tylko te miłe i fajne i wnioskuje że takie są :)
    Choć czasem górę bierze melancholia :)Bogate te Twoje strofy :))
    I uciec i tak nie uciekniemy niestety od samej siebie :) wiem coś na ten temat niestety.

  • vikkka

    27 October 2013, 07:20

    Zabieram by móc wracać -pozdrawiam

  • krysta

    27 October 2013, 01:11

    Pięknie napisany wiersz :) Czyń Agnieszko co Twym przeznaczeniem jest :) Pozdrawiam na dobranoc :)