Menu
Gildia Pióra na Patronite

Naprawdę nie mam nic do zaoferownia...

Chciałabym…
Oddać Tobie wszystko.
Dotyk swoich dłoni i bicie serca.
Chciałabym…
Przy tobie istnieć tylko.
I by skończyła się ta męka…

Lecz jak, powiedz mi jak?
Kiedy ciągle sączy się rana.
Kiedy nawet w snach
nie mam nic do zaoferowania.

Chciałabym…
Umieć Cię pokochać.
Podarować Ci słodkie noce.
Chciałabym…
W ramiona Twoje opaść.
Otulić się nimi jak kocem.

Lecz jak, powiedz mi jak?
Kiedy ciągle sączy się rana.
Kiedy nawet w snach
nie mam nic do zaoferowania.

Chciałabym…
Być całym Twoim światem.
Schować się w kącikach warg.
Chciałabym…
Nie być tylko katem,
Co z nóg Ci ścina świat…

Lecz jak, powiedz mi Ty,
kiedy ciągle otwarta rana…
Naprawdę nie mam nic…
Nie mam nic do podarowania…

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    18 January 2016, 19:21

    Dziękuję wszystkim za odwiedziny i opinie:) Pozadrawiam

  • Cris

    18 January 2016, 17:49

    Rytmiczny, bardzo ładny, tęsknotą zapisany wiersz...
    Pozdrawiam :)

  • Irysowa

    17 January 2016, 23:37

    Bardzo ładny wiersz i piosenka ;)

  • Papużka

    17 January 2016, 21:20

    Niby nic... a jednak coś.

  • silvershadow

    17 January 2016, 21:14

    Rzeczywiście, bardzo płynny, dobrze brzmiący tekst.

  • Alfa Centauri

    17 January 2016, 20:54

    Dziękuję. W założeniach ten tekst miał być piosenką, tylko jeszcze trzeba ją zaśpiewać:)

  • sentymentalna_

    17 January 2016, 20:45

    Właściwie to mogłaby być z tego bardzo dobra piosenka. Gdy czytałam to skojarzyło mi się to z wierszo - piosenkami Agnieszki Osieckiej :)

    "Chciałabym…
    W ramiona Twoje opaść.
    Otulić się nimi jak kocem."

    A ten fragment chyba sobie aż zapiszę, niby tak proste ale zachwyca.