Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod jednym skrawkiem nieba

Chciałabym Tobie kilka strof podarować
W słów magii pragnę zakląć natchnienie
By w pamięci już na zawsze zachować
Najcudniejsze z możliwych spełnienie.

Kiedy to z ust dwojga pogłosem drżącym
Słowa wcześniej skrywane nagle wzleciały
I niesione powiewem od uczuć gorącym
Dotąd cicho błądząc, razem się spotkały.

Parę słów tylko, ale jakże było ich potrzeba
By cud marzenia z jawą wszedł w zażyłość…
Głos dwojga serc pod jednym skrawkiem nieba
To już nie tylko dźwięki drżące… to Miłość.

33 415 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • Pytia

    30 March 2011, 23:20

    Pokłon składam....wypieszczony, doskonały w najdrobniejszych szczegółach...niesamowicie przejrzysty.
    ....i nie trzeba zadawać tego chorego pytania.."co autor miał na myśli..".....autor sam doskonale odpowiedział

  • giulietka

    19 February 2011, 10:38

    Podpisuje się pod słowami Gerarda!
    A wiersz skradnę bez skrupułów;)
    Miłego dzionka Romeo;)

  • pusicho

    19 February 2011, 08:16

    Piękny wiersz.

  • R.A.K.

    19 February 2011, 07:38

    Oj dziękuję Gerardzie :)

  • Seneka 18

    19 February 2011, 07:36

    Oj Romku, Romku...już kiedyś napisałem, że Twoje wiersze zasługują na coś więcej niż nasze opinie i oceny...Ten wiersz to istna perełka...
    Pozdrawiam.