Menu
Gildia Pióra na Patronite

Panicznie boję się śmierci

Chciałabym być nieśmiertelna.
Panicznie boję się śmierci.
Nie dopuszczam do siebie myśli,
że kiedyś zniknę ze Świata powierzchni .

Śmierć, w czarną szatę odziana.
Kiedyś przyjdzie do mnie.
Czy to w nocy, czy to z rana.
Kiedy, to nie ma znaczenia.
Zrobi to co ma do zrobienia .

Zabierze mą duszę .
Podejrzewam, że nie pójdę do nieba.
Co mnie tam czeka? Jaka będzie ma kara ?.
To czysta niewiedza .

Panicznie boję się śmierci.
Chyba więcej muszę o niej rozmawiać .
Wtedy będę przygotowana.

2437 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • zugimihau

    13 December 2012, 15:29

    taka kolej losu..:) życie jest jedno, pamiętaj:) wszystkiego musimy dotknąć by móc mówić o sobie że jesteś człowiekiem.

  • 12 December 2012, 13:03

    byś nieśmiertelną to takie proste
    wystarczy w chwili śmierci pomyśleć
    właśnie idę wiszącym mostem

    czysta niewiedza, celne formuła
    pozdrawiam

  • Papużka

    12 December 2012, 11:56

    z wiekiem strach przed śmiercią maleje..

  • Zeatix Lens

    12 December 2012, 02:22

    hmm ... spróbuj o śmierci pomyśleć inaczej - iż jest to piękny anioł śmierci, który przyjdzie w swoim czasie i trzymając Cię jedną ręką by Cię uspokoić drugą zatrzyma bicie serca, a duszę - opuszczającą zewnętrzną marną powłokę - przeprowadzi do lepszego świata ... ja tak to widzę ...

  • E.H.

    12 December 2012, 02:01

    Ja już się ze swoją zaprzyjaźniłem :)