Menu
Gildia Pióra na Patronite

chcę zdmuchnąć
z Twoich ust
szalejące burze
i rozczarowań
powstrzymać powodzie
złagodzić spojrzenie
nim kolejnym ciśnie gromem
chcę wiarę w Ciebie wlać
jak szklankę zimnej wody
która z niekończących się
źródeł pochodzi
i wyśnić Tobie chcę
łąki chabrowe
rabaty miętowe
więc rozchmurz się
i wypuść spod rzęs
życiodajne fotony

3565 wyświetleń
41 tekstów
14 obserwujących
  • sentymentalna_

    1 June 2015, 10:58

    Twoje wiersze są naprawdę dobre.

  • giulietka

    2 May 2015, 11:04

    bardzo interesujący "charakter pisma" ;)

  • Malusia_035

    28 April 2015, 12:29

    bardzo ładnie opisane pragnienia :)) Śliczny

    Pozdrawiam :))

  • Serva me

    27 April 2015, 22:17

    Dziękuję Krystynko
    niech się spełni

  • krysta

    27 April 2015, 15:52

    niech spełnią się wszystkie ''chcę''...ciekawy wiersz...pozdrawiam :)

  • Serva me

    27 April 2015, 13:27

    Ragilia - dziękuję
    Nicola - pozwalam na dowolną interpretację ;)

    Życzę miłego dnia :)

  • Ragilia

    26 April 2015, 20:58

    Przyjemny
    Pozdrawiam:)

  • nicola-57

    26 April 2015, 20:30

    to może być rozmowa ze sobą, to może być ofiarowanie siebie komuś
    i jeszcze uśmiecham się do "życiodajnych fotonów" Powód chyba znasz:)
    ładnie piszesz, to bdb wiersz, miłego :)