Menu
Gildia Pióra na Patronite

wróć

Chce wspiąć się na skrzydła
By pióro radość dawało

Chce stać na opuszkach palców
By z uczuć słowa pleść

A ze słów zdania rodzić
Tak mocne i prawdziwe
Jak prawdziwe było serce me
Gdy kilka lat wstecz
U Twego domu progu stało

Pukało,szlochało..
Kiedyś umarło
Kiedyś zmartwychwstało

Pisać czy to rzucić.

20.01.16

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • Papużka

    25 February 2017, 10:29

    Tęsknoty piszą piękne wiersze, a szczęście raczej milczy rozkoszą.
    Mógłbyś jednak skrobnąć jakieś wersy, bo posucha bywa nieznośna.