Menu
Gildia Pióra na Patronite

chcę być jak wirus

chcę być jak wirus
wejść omotać zgorszyć i rozproszyć
zebrać sen z Twoich powiek
zgubić Twoje myśli zrozumienie siebie
gdzie co jak i dlaczego ja?
gdzie co jak i dlaczego ty?

chcę być jak wirus
zmienić ład zniszczyć ład stworzyć ład
zrobić spięcie przeszyć dreszczem
rano wieczór we dnie w nocy
z równowagi wyprowadzić
śmiać się dobrodusznie obserwować

chcę być jak wirus
mieć w garści manewr fortel podstęp
tak niewinnie modyfikować obdarować
zabawić się ironicznie-symbolicznie
wytestować uodpornić rozmnożyć
pragnienie Ręki dalej

6199 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!