Menu
Gildia Pióra na Patronite

LUDZKIE ŚNIADANIE

Cele marzenia, plany przyszłości
Droga nie znana przez ciemność próżności
Korekty, decyzje, małe uśmiechy
Łzy smutku, radości, wstrzymane oddechy

Uczucia przeróżne, złe, dobre, nijakie
Słowa szeptane, gesty nie takie
Zdrady i grzechy, pakty sumienia
Krzyki i gniewy i niedomówienia

Ciemności rozmowy, duchowe spotkania
Ślepe zaułki, wzrok do rozebrania
Ból pragnień, rozterka, rozczarowanie
Ot takie ludzkie codzienne śniadanie

19 681 wyświetleń
162 teksty
0 obserwujących
  • 20 December 2014, 16:29

    ale nie codziennie coś wzburza do tego stopnia, żeby napisać taki "zwykły" wiersz.... Pozdrawiam

  • erzet

    20 December 2014, 15:16

    no cóż Marzycielko - codziennie jadam śniadania.....

  • 20 December 2014, 14:53

    erzet ten wiersz kipi od skrzętnie skrywanych emocji ...