Menu
Gildia Pióra na Patronite

Całość na pół

„Całość na pół”

Dzielę na pół zmartwienia i troski
Czekając na odzew tej …drugiej strony
Mizerne starań nieustannych umizgi
Do przodu , do jutra, do celu
Cóż mi zostanie gdy sam ogarnę całość ?
Pustych słów i odczuć wrażenia
Jak bardzo trzeba o sobie zapomnieć
Aby nie dzielić się niczym , z nikim
Jeśli odrzuceniu ulegną te części …
Oddaj je innym …
Co w tobie drzemie ? , co tłumi cię dzisiaj ?
To oddaj …
Choć puste to słowa zrozumiesz w potrzebie i docenisz
I charyzmę nadasz zmaganiom swym
By znów odnaleźć sam siebie

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!