Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Ty

Bywa, że milczę, kiedy jesteś za blisko
tak blisko, że czuję cię całą
jakbyś we mnie rosła
dotykiem, pieszczotą i słowem
bywa, że czuję niepokój o te dni,
które gdzieś nam umknęły
w geście bezsennej nocy
bywa, że bolą mnie świty
gdy jesteś za daleko
spłoszona ciszą wieczoru...

bądź mi na sercu melodią
co bywa, jest i będzie
na zawsze moja...

3706 wyświetleń
29 tekstów
40 obserwujących
  • Adamo85

    28 April 2014, 20:20

    przeszywa ten wiersz
    słowem serca
    aż po świt
    a noc blisko

    ;)) ładnie

  • skrobek

    7 April 2014, 23:35

    Żadna skala nie zmierzy żaru Twych liter :)

  • Marsjanka1980

    19 March 2014, 18:38

    Jestem pod wrażeniem. Jestem miło zaskoczona wierszem ;)
    Pozdrawiam ;)

  • Kenzo

    19 March 2014, 13:38

    Ocenzurowana w niepokoju - głośno brzmi ;)

  • Julka 10

    18 March 2014, 22:31

    Są takie grzeszne chwile, kiedy nawet cisza... zarumienić się musi ocenzurowaniem dźwięków ;))

  • IceCherry

    14 March 2014, 18:45

    Aż poczułam niepokój ;)

  • anna kowalczyk

    11 March 2014, 22:06

    może...
    lubi ten grzech milczenia
    między pragnieniem i cenzurą
    za dobry na winę szeptów
    co rozprawiają między sobą...

    :):):)

  • Dembsey

    11 March 2014, 18:17

    Oj Arturze ;)

  • IceCherry

    10 March 2014, 13:16

    ;)

  • Voyage

    10 March 2014, 12:01

    Będzie ciszą, co by szczęścia nie spłoszyć..hehe..;))