Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc urodzaju

by odnaleźć słońce
trzeba szukać w głębi
brnąć przez zwątpień puszczę
błądząc wśród paproci
słuchać szeptów kwiatów
zrywanych w milczeniu
z wspomnień wianki plotąc
rzucać sny do studni
w rytm pogańskich pieśni
powtarzać przysięgi
w blasku ognia zakląć
żal co kwitnie w nocy

137 925 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!