Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy, uszy, łza i serce.

By na dnie oczu
Dojrzeć szczyt serca

I poczuć, co Ktoś
Ma w środku

Czy anioł?
Czy ludożerca?

Trzeba własne oczy zamknąć
Uszy zatkać, dopuścić do głosu
Szepty wewnętrzne, które krzyczą
Echem o duszę odbijają się echem

Trzeba oddać większą część siebie
By zrobić miejsce dla osoby drugiej
Wtedy można otworzyć oczy
A po łzach poznać, że jest się człowiekiem.

66 688 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    3 January 2014, 19:00

    Dziękuję Miła Iwonko.

  • I.Anna

    3 January 2014, 10:44

    poruszający i piękny utwór

  • M44G

    2 January 2014, 17:34

    Dziękuję za tak miłe słowa Agnieszko Miłego wieczoru życzę.

  • Agnes123122

    2 January 2014, 17:20

    Perełka, przejmujący, cudowny.
    Brak mi słów.
    Pozdrawiam ciepło!;)

  • Naja

    27 December 2013, 23:34

    Z miłości do Człowieka :-)

  • M44G

    27 December 2013, 20:15

    Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i tak miłe słowa. Pozdrawiam Wszystkich i życzę Miłego wieczoru.

  • Sylwuchna

    27 December 2013, 20:09

    "Trzeba oddać większą część siebie
    By zrobić miejsce dla osoby drugiej"
    To mam nadzieję zapadnie mi głęboko w pamięci. Piękny wiersz mądry i ciepły. :)

  • 27 December 2013, 19:26

    Piękny.....

    p.s Sarenki też płaczą....

  • krysta

    27 December 2013, 18:35

    Wymowny piękny wiersz ...pozdrawiam :)

  • scorpion

    27 December 2013, 17:55

    Świetna konstrukcja:) przekazu oczywiście nie trzeba chwalić, jest... pełny.